Ziua Europei 2015

artificii ziua europei 2015

Va asteptam Sambata 9 mai 2015, ora 20.00 in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle in numar cat mai mare la concertul Andrei cu ocazia Zilei Europei, iar la final un spectaculos piromuzical (foc de artificii cu muzica) cu durata de 10 minute va fi creat special pentru dvs. de focdeartificii.ro


Ziua Europei se serbeaza acum anual pe 9 mai, dupa ce, in aceasta zi din 1950, Robert Schuman punea bazele unei comunitati europene supranationale, ca lectie impusa de ororile a doua razboaie mondiale. Desi la inceput o comunitate preponderent economica, constructia lui Schuman a creat treptat incredere intr-un nou nivel de cooperare, coordonare si reglementare care a stat la baza Uniunii Europene de astazi.
ONGFest este festivalul national al organizatiilor neguvernamentale din Romania, cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental. In 2015, ONGFest se desfasoara in Parcul Herastrau, intre 9 si 10 mai si, mai mult decat oricand, sarbatoreste comunitatile model: comunitatile care reusesc sa se mobilizeze in permanenta pentru schimbare in bine, pentru a se transforma la fel de repede pe cat cresc nevoile membrilor lor. Fie ca este vorba de comunitati locale, comunitati vulnerabile, comunitati de idei sau comunitati europene, reusita lor in a se transforma este sarbatorita la ONGFest 2015.
In 2015, la Bucuresti, Uniunea Europeana si ONG-urile se sarbatoresc impreuna. Constant preocupate de solutii noi pentru implicarea cetateanului in spatiul public, dar si de standarde din ce in ce mai crescute pentru viata cotidiana, eforturile lor se intalnesc din ce in ce mai des in ultimii ani: drepturile minoritatilor, anti-discriminarea, lupta anti-anticoruptie, libera circulatie, modernizarea administratiei publice sunt doar cateva dintre exemple.

Pe parcursul zilei de sambata, reperele sarbatorii din Parcul Herastrau sunt clare:

- Concursuri cu premii permanente la cortul Reprezentantei Comisiei Europene
- Concerte de seara: incepand cu ora 20.00, jazz / funk / fusion / afrobeats / drumming cu singura trupa de percutie africana cu influente jazz din Romania - Ikhaya Band, urmat de un concert Andra
- Foc de artificii, dupa ora 21.00

Festivitatile insa isi vor asuma o nota realista: atat sambata, cat si duminica, vom acorda atentia necesara noilor provocari intalnite de organizatiile neguvernamentale si implicit, nevoilor grupurilor foarte diverse de cetateni pe care aceste organizatii le reprezinta. La ONGFest 2015, atat sambata, cat si duminica, spatiile de dezbateri vor gazdui discutii constructive despre serviciile sociale, noile legi electorale, negocierea TTIP, integrarea persoanelor cu dizabilitati mintale, drepturile femeilor, ale romilor, ale avertizorilor de integritate, dar si ale procurorilor.